lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Вересень » 24 » Глава держави відповів на перші петиції, які набрали понад 25 тисяч підписів
15:27
Глава держави відповів на перші петиції, які набрали понад 25 тисяч підписів

Президент України Петро Порошенко дав відповідь на перші електронні петиції, які набрали понад 25 тисяч підписів громадян - на електронну петицію № 22/001606-еп щодо "Призначення М.Саакашвілі Прем’єр-міністром України", № 22/000040-еп щодо закріплення у статті 27 Конституції України права громадянина України вільно володіти вогнепальною зброєю та негайного ухвалення Закону України "Про цивільну зброю і боєприпаси" (реєстр. № 1135-1 від 5 лютого 2015 року) та електронну петицію № 22/000055-еп про "Скасування розмитнення і акцизного податку на імпорт авто".

Щодо висунення кандидатури М.Саакашвілі на посаду голови Уряду Глава держави у своїй відповіді зазначив, що у цьому питанні слід враховувати норми чинного законодавства. Так, згідно з Конституцією України та Законом України "Про Кабінет Міністрів України", Прем'єр-міністр призначається Верховною Радою за поданням Президента України (пункт 12 частини першої статті 85, частина друга статті 114).

"Президент вносить подання про призначення Верховною Радою Прем'єр-міністра України за пропозицією коаліції депутатських фракцій у Парламенті, сформованої відповідно до Конституції, в строк не пізніше ніж на п'ятнадцятий день після одержання такої пропозиції (частина восьма статті 83, пункт 9 частини першої статті 106)", - зазначено у відповіді.

Петро Порошенко також нагадав, що призначенню нового керівника Уряду передує відставка попереднього, яка врегульована статтею 115 Основного Закону - відставка Прем'єр-міністра, прийняття Парламентом резолюції недовіри Кабінету Міністрів мають наслідком відставку всього його складу. У цих випадках Верховна Рада здійснює формування нового складу Кабінету Міністрів України у строки і в порядку, що визначені Конституцією.

"Також, згідно зі статтею 87 Конституції Верховна Рада за пропозицією Президента України або не менш як однієї третини народних депутатів України від її конституційного складу може розглянути питання про відповідальність Уряду та прийняти резолюцію недовіри більшістю від конституційного складу. Проте, питання про відповідальність Кабінету Міністрів не може розглядатися Верховною Радою України більше одного разу протягом однієї чергової сесії, а також протягом року після схвалення Програми діяльності Кабінету Міністрів України або протягом останньої сесії Верховної Ради України", - підкреслив Президент нагадавши, що Верховна Рада схвалила Програму діяльності Кабінету Міністрів України А.Яценюка 11 грудня 2014 року, тож протягом року (до 11 грудня 2015 року) не може розглядати питання про його відповідальність.

"Крім того, необхідною умовою започаткування вищенаведеної процедури призначення Прем'єр-міністра є особиста згода кандидата щодо призначення на цю посаду. Однак М.Саакашвілі з цього питання не висловлювався", - також зауважив Петро Порошенко.

Водночас, ураховуючи актуальність порушеної у петиції проблеми, на найближчих засіданнях Національної ради реформ буде приділено посилену увагу питанням їх просування за конкретними напрямами та обговорено дієвість заходів Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо прискорення реформ, зокрема в рамках Плану законодавчого забезпечення реформ в Україні та Програми діяльності Кабінету Міністрів України. За результатами буде прийнято відповідні рішення, констатував Глава держави.

Щодо права вільного володіння вогнепальною зброєю, Президент повідомив, що для забезпечення ґрунтовного та всебічного розгляду цієї конституційної пропозиції він звернувся до голови Конституційної Комісії та Верховної Ради Володимира Гройсмана з питанням про її розгляд на засіданні робочої групи Комісії з прав, свобод та обов'язків людини і громадянина. До цієї роботи мають бути залучені автор електронної петиції та представники різних політичних сил, державних органів, інститутів громадянського суспільства, вчені-правознавці, експерти.

Стосовно вимоги щодо негайного ухвалення Закону України "Про цивільну зброю і боєприпаси" (реєстр. № 1135-1 від 5 лютого 2015 року) Глава держави зауважив, що ухвалення законів належить виключно до повноважень Верховної Ради(пункт 3 частини першої статті 85 Конституції України).

Питання ж скасування розмитнення і акцизного збору на авто потребує всебічного розгляду Урядом задля прийняття збалансованого рішення, зазначив Глава держави. "У зв'язку з цим Прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку запропоновано забезпечити комплексне та ґрунтовне опрацювання центральними органами виконавчої влади зазначеної проблеми та за підсумками цієї роботи ухвалити необхідні рішення", - зазначив Петро Порошенко.

Водночас він також наголосив, що вже зараз Кабінетом Міністрів реалізовано або планується реалізувати окремі заходи щодо зниження податкового навантаження на імпорт легкових автомобілів. Так, за рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 10 вересня 2015 року з 30 вересня поточного року скасовано спеціальне мито. Крім того, Уряд планує припинення з 1 січня 2016 року справляння додаткового імпортного збору, - йдеться у відповіді на петицію.

Президент також подякував всім, хто долучився до використання нової форми взаємодії влади і суспільства.

За матеріалами Адміністрації Президента України

Переглядів: 503 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz