lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2014 » Травень » 12 » Коментар МЗС щодо дійсних суспільних настроїв у південно-східних областях України
11:55
Коментар МЗС щодо дійсних суспільних настроїв у південно-східних областях України

Проведення так званого «референдуму» у Донецькій та Луганській областях є не лише незаконним та нелегітимним з різних причин, але й також слугує намаганням приховати реальні настрої в суспільстві, коли переважна більшість (70%) населення в східних областях України віддає перевагу єдиній державі і лише 18% підтримує від’єднання регіону від України. Про це свідчать, зокрема, опитування громадської думки в Україні, проведені у квітні ц. р. впливовим дослідницьким центром П’ю (Pew Research Center).

Схожі результати були оприлюднені раніше Київським міжнародним інститутом соціології спільно з тижневиком «Дзеркало тижня». Згідно з опитуванням, близько 15% жителів південно-східних областей України виступають за приєднання до РФ, в той час як в одній Донецькій області ця цифра складає не більше 27,5%.

Водночас, соціологічні дослідження показали, що в основі протестних настроїв лежать соціально-економічні та безпекові причини, а не, наприклад, мовне питання (лише 6,5% громадян південно-східних регіонів України виступають проти обов’язкового знання української мови).

Проблема ж полягає в тому, що переважна більшість місцевих жителів – справжніх патріотів та прибічників єдиної і неподільної української держави - залякані озброєними проросійськими терористичними бандформуваннями та, остерігаючись за своє життя, не можуть вільно висловити свою думку, відмінну від позиції бойовиків та їхніх колабораціоністів.

Уряд України відданий справі проведення всеохоплюючого політичного діалогу, що стосуватиметься також першочергових потреб громадян, які складають меншість за вищезазначеними опитуваннями. Результатом діалогу стане впровадження конституційної реформи, яка передбачатиме децентралізацію влади та розширення повноважень територіальних громад. Тим часом, президентські та місцеві вибори 25 травня ц. р. є одним з ключових інструментів забезпечення належного представлення у владі інтересів цієї меншості.

Проведення чесних та прозорих всеукраїнських виборів є також пріоритетним завданням Уряду України в контексті виконання Женевських домовленостей від 17 квітня.

 

Переглядів: 621 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz