lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Червень » 16 » Президент наголошує, що Україні вдалося досягти макрофінансової стабілізації
10:27
Президент наголошує, що Україні вдалося досягти макрофінансової стабілізації

Президент Петро Порошенко наголошує на важливості макрофінансової стабілізації в Україні, якої уже вдалося досягти. Він розповів, що вперше після 14 кварталів падіння, у першому кварталі 2016 року Україні вдалося зламати цю тенденцію.

«Ми вперше продемонстрували економічне зростання, що є базовим для зростання соціальної політики уряду», - сказав Петро Порошенко під час робочої поїздки до Миколаївської області, де взяв участь в урочистому відкритті виробничо-перевантажувального комплексу американської компанії «Бунге» у Миколаївському морському порту.

Глава держави також звернув увагу на те, що після того, як Росія внаслідок «гібридної війни» закрила свої ринки для українських виробників, частка українського експорту в РФ впала з 32% до 8,5%. Він навів слова свого радника, відомого польського економіста Лєшека Бальцеровича: «Будь-яка країна цього б не витримала. Якщо би Польщі чи Німеччині повністю закрити ринок, економіка країни змушена була б стати на коліна».

«А ми витримали. Ми почали освоювати ринок Європейського Союзу після підписання Угоди про асоціацію та поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС», - зазначив Президент. Так, за його словами, за останній рік частка ЄС в загальному обсязі товарів та послуг зросла з 34% до 41,5%. І при загальному падінні експорту українських товарів, обсяги фізичного експорту з України до Євросоюзу збільшуються. «І це лише початок, який свідчить, що ми на правильному шляху», - сказав Президент.

При цьому, Глава держави наголосив, «щоб цього всього добитися, треба прибирати, просто змітати всі перешкоди - податкові, які деінде як і раніше залишаються символом корупції, митні, де зараз проводяться надзвичайно рішучі заходи для подолання корупції і збільшення прозорості, будь-які адміністративно-бюрократичні і ментальні – усі перешкоди, які заважають бізнесу, стриножать підприємців, відлякують інвесторів, стримують ініціативність, перешкоджають інвестиціям і створенню нових робочих місць».

Президент України підкреслив: сьогоднішня подія є яскравим підтвердженням збільшенням обсягу експорту основних українських продуктів.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/prezident-nagoloshuye-sho-ukrayini-vdalosya-dosyagti-makrofi-37369

Переглядів: 527 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz