lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Вересень » 2 » Проведено чергову виїзну нараду на базі Бережинецької сільської ради
17:35
Проведено чергову виїзну нараду на базі Бережинецької сільської ради

02 вересня в Бережинецькій сільській раді робочою групою на чолі з головою райдержадміністрації Юрієм Маєвським проведено виїзну розширену нараду.

На порядку денному розглядалися питання про: попередження захворювання свиней; порядок призначення громадянам житлових субсидій та пільг, Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Начальник Теофіпольської районної лікарні ветеринарної медицини Олег Федорчак доповів по першому питанню, зупинився на шляхах розповсюдження "африканської чуми" свиней та сказу серед тварин. Пояснив наслідки поширення даних захворювань. Зупинився на дотриманні правил гігієни на свинофермах.

Начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Наталія Лебідь проінформувала щодо спрощеного Порядку надання населенню житлових субсидій. Надала детальні роз’яснення на поставлені питання.

Активно обговорювалось питання про об’єднання сільських рад в одну територіальну громаду. Чіткі роз’яснення щодо цього надав голова райдержадміністрації Юрій Маєвський. Посадовець пояснив, що сьогодні держава спрямовує всі ресурси на розвиток села. Пояснив, чому на сьогоднішній день так гостро стоїть питання об’єднання та децентралізації влади. Адже нічого не втрачаючи є можливість залучити інвестиції, отримати кошти на розвиток.

Доповнила його начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Людмила Сапуга. Пояснила, що на території громади залишатимуться нові податки, зокрема, податок на нерухомість та транспорт, вся плата за землю, 60% податку на доходи фізичних осіб, 25% екологічного податку, 5% акцизного з бору з реалізації підакцизних товарів, 100% податку на прибуток підприємств та фінансових установ комунальної власності і єдиного податку. Тільки податок на доходи фізичних осіб в новій Теофіпольській громаді складе 14634,8 тис.грн.

Сьогодні набір податків і зборів, які матиме об’єднана громада значно ширший, ніж у багатьох європейських країнах. Крім того, об’єднавшись, громада зможе розраховувати на додаткові кошти з Державного фонду регіонального розвитку на покращення інфраструктури, на сьогоднішній день це близько 4 млн. грн. і ця сума може подвоїтись, якщо Теофіпольська громада буде створена найближчим часом.

Зараз почався процес відновлення, перезавантаження України і формування якісної системи влади. Буде певний перехідний період, але процес, який розпочався, незворотний. Адже стало очевидним: не зробивши реформу місцевого самоврядування, не провівши децентралізацію та не побудувавши ефективну систему влади, жодна реформа не матиме успіху - ні економічна, ні соціальна, ні освітянська, ні медична.

Переглядів: 541 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.7/3
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz