lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Вересень » 22 » Україна і НАТО ніколи не були так близькі, як зараз – Президент відкрив засідання РНБО за участю Генерального секретаря НАТО Є.Столтенберга
16:23
Україна і НАТО ніколи не були так близькі, як зараз – Президент відкрив засідання РНБО за участю Генерального секретаря НАТО Є.Столтенберга

Президент Петро Порошенко відкрив засідання Ради національної безпеки і оборони України та назвав його "історичним", адже вперше в історії незалежної України в засіданні РНБО бере участь Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«На тлі агресії Росії проти України співробітництво України з НАТО – вже не другорядне питання. Це – питання національної безпеки України. Воно виходить далеко за рамки суто національного та навіть регіонального контексту. Безпрецедентне порушення Росією норм та принципів міжнародного права робить співробітництво України з НАТО питанням безпеки усього Північноатлантичного простору», – наголосив Глава держави.

Президент України відзначив, що частина країн-членів НАТО, які нещодавно приєдналися до Альянсу, зараз опинилися в зоні ризику з точки зору агресивних російських замислів. «У Москві є люди, яким дуже хотілося б перевірити НАТО на міцність та рішучість», – наголосив Президент, назвавши авантюрними, провокаційними та небезпечними спроби протестувати здатність НАТО захистити мир і стабільність на локальному, на їхню думку, конфлікті в Україні.

Говорячи про співпрацю між Україною та НАТО, Президент наголосив: «Україна і НАТО ніколи не були так близькі, як зараз. Ми – значно більше, ніж просто партнери». За словами Глави держави, Україна є найсхіднішим форпостом євроатлантичної цивілізації, який сьогодні боронить не лише свій суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави. «На сьогоднішній день Україна воює за свободу і демократію і в регіоні, і в світі. Воює за право Українського народу обирати свій цивілізаційний шлях. Ми нікому не дозволимо з-за меж країни намагатися впливати на цей процес. Це виключно право Українського народу і української влади, і ми свій вибір в бік європейських цінностей, європейського цивілізаційного розвитку зробили під час Революції Гідності», – заявив Президент.

Президент відзначив, що курс України на євроатлантичну інтеграцію вже закріплено в Стратегії національної безпеки й Воєнній доктрині нашої держави, а Євроатлантичний вибір з перспективою членства в НАТО отримує зростаючу підтримку в українському суспільстві. На сьогоднішній день більше 60 відсотків українців хочуть бачити Україну членом Альянсу.

Глава держави наголосив на тому, що найближча мета України – завдяки співпраці з Альянсом зробити Українську армію ще більш ефективною та боєздатною: «Адже загроза російського вторгнення нікуди не зникла. Ані для України, ані для європейських держав, особливо з колишнього соціалістичного табору. Тому швидке та ефективне посилення обороноздатності України сьогодні – це гарантії безпеки і для нашої держави, і для євроатлантичного простору завтра», – сказав Президент.

Глава держави назвав завданням № 1 для України у взаємодії з НАТО досягнення повної взаємосумісності національних Збройних Сил з силами Альянсу. «Досягнення критеріїв, необхідних для набуття членства в ЄС та НАТО, є першочерговим завданням для Української влади, тим більше, що критерії для здобуття членства в Європейському Союзу і НАТО є абсолютно однаковими, на 99 відсотків співпадають», – відзначив Петро Порошенко.

В своєму вступному слові Генеральний секретар НАТО акцентував на важливості сьогоднішнього засідання РНБОУ з метою обговорення подальшого розвитку та поглиблення співпраці між НАТО та Україною. Єнс Столтенберг висловив слова підтримки України в її боротьбі за суверенітет та територіальну цілісність та повну і всебічну підтримку України з боку країн Альянсу як в політичному, так й в практичних вимірах.

«Росія нелегально анексувала Крим, і ми це ніколи не сприймемо. Росія продовжує підтримувати проросійських сепаратистів зброєю та військовими на Сході України. Це є порушення територіальної цілісності та суверенітету України», – заявив Генсек НАТО.

Він також наголосив на важливій ролі та цінності України для самого Альянсу як надійного партнера, який долучений до багатьох операцій НАТО.

Генеральний секретар НАТО також відзначив послідовні дії України щодо мирного врегулювання ситуації на Донбасі та наголосив на необхідності повного виконання Мінських домовленостей з повним доступом та контролем з боку представників ОБСЄ. За словами Єнса Столтенберга, проведення будь-яких місцевих виборів, які не відповідають українському законодавству, ставлять під загрозу Мінські домовленості, і такі вибори не будуть визнані ані міжнародним співтовариством, ані країнами–членами НАТО. Генеральний секретар Альянсу наголосив, місцеві вибори на Донбасі мають бути проведені на основі українського законодавства.

Переглядів: 519 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz