lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Грудень » 2 » Аби ім’я великого Кобзаря не втратило ані своїх шанувальників, ані того глибокого значення, яке воно мало для історії України
18:43
Аби ім’я великого Кобзаря не втратило ані своїх шанувальників, ані того глибокого значення, яке воно мало для історії України
9 березня 2014 року весь світ відзначатиме 200-річчя від дня народження видатного українського поета та громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка. Не викликає сумнівів, що це була і є наймасштабніша постать української нації, стрижень її розвитку.
Вшановуючи пам’ять Т.Шевченка, українська громада завжди прагнула, аби ім’я великого поета не втратило ані своїх шанувальників, ані того глибокого значення, яке воно мало для історії України. Тому 2014 рік Президент України Віктор Федорович Янукович оголосив Роком творчості Тараса Шевченка.
І хоча до самого ювілею лишилось ще півроку, підготовка до нього розпочалась заздалегідь.
Перший заступник голови РДА Петро Вільшинський взяв участь у засіданні робочої групи працівників районного відділу культури при райдержадміністрації щодо підготовки до святкування 200-річчя від Дня народження Тараса Шевченка.

Було обговорено план заходів. Зокрема, у 2014 році планується взяти участь в обласному конкурсі на кращу роботу бібліотек по популяризації творчості Шевченка; в обласному літературному конкурсі серед старшокласників під назвою: «Читаймо Тараса, учімося в нього»; в конкурі юних дарувань «Кобзарики» за участю дітей 6- 15 років; в літературно-мистецькому конкурсі «І слово твоє буде вічно з нами». Також в районній бібліотеці буде організовано літературну світлицю : «Вічне і живе Тарасове слово».
Також 9 березня 2014 року відбудеться районний звітний концерт, приурочений до 200-річчя з Дня народження  великого Кобзаря.
 Президент наголосив, що «Справою честі кожного українця є святкування в 2014 році 200-річного ювілею Тараса Григоровича Шевченка».
«Тарас Шевченко – символ чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до Батьківщини, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум’яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів.
Поезію Шевченка люблять усі народи. Поет, який віддав усі свої сили боротьбі за визволення рідної України від соціального і національного гніту, виражав прагнення і сподівання всіх народів, всіх прогресивних людей світу» - сказав посадовець на завершення наради та подякував усім працівникам культури за активну співпрацю.
Переглядів: 542 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz