lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 1 » Геннадій Зубко: Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця - туди, де приймаються рішення
16:57
Геннадій Зубко: Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця - туди, де приймаються рішення

«Ми вступаємо в ключовий етап розвитку держави - внесення змін до Конституції України, які підсилять місцеве самоврядування», - сказав Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV.

«Мене дивує, коли хтось говорить про намагання Президента узурпувати владу цими змінами. Вперше ми маємо можливість віддати владу на місця, вирішити це питання - взяти повноваження і отримати функції», - наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

Геннадій Зубко зазначив, що Голова Венеційської комісії Джанні Буккікіо також закликав Україну внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

«Ми маємо історичний шанс стати рівноправним партнером європейської родини. Я закликаю всіх прибрати політику. Я хочу закликати політиків вийти на державницьку позицію, не думати про своє місце після проведення реформи, а побачити країну», - сказав Віце-прем’єр-міністр України.

Урядовець нагадав, що Україна приєдналась до Європейської хартії місцевого самоврядування 17 років тому, «але весь цей час були лише розмови про те, кому передати цю владу - чи то від Президента Парламенту, чи то від Парламенту Президенту».

«Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця – туди, де приймаються рішення, де є відповідальність і де можна змінити якість життя», - наголосив він.

Геннадій Зубко зазначив, що основною метою є не децентралізація, а регіональний розвиток: «Це дозволить українцям безпосередньо на місцях вирішувати, якого залучати інвестора, що і де будувати, як витрачати бюджет, як найняти ефективного управлінця, який буде займатись вирішенням всіх місцевих питань».

 

За матеріалами веб-сайту "Урядовий портал"

Переглядів: 447 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz