lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2013 » Грудень » 5 » Ключовий елемент успіху модернізаційних змін у державі – людина
16:48
Ключовий елемент успіху модернізаційних змін у державі – людина
 Обговорення проекту Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні відбулося в рамках проведення регіональних рад з питань взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, засідань всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, зборів територіальних громад в усіх регіонах країни.
З метою реалізації в регіонах завдання Президента України Віктора Януковича щодо обговорення на місцевому рівні Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні, заступник голови райдержадміністрації Юрій Маєвський зустрівся з громадою Великолазучинської сільської ради.
Звертаючись до громади, посадовець сказав: «Ми маємо усвідомити, що невипадково Глава держави акцентує увагу на ключовому елементі успіху модернізаційних змін у державі – людині. Йдеться не про наміри, а про визначену ідеологію підходів до розвитку суспільства через врахування інтересів та потреб кожного його члена в усіх сферах життя.
В її основу покладено філософію самоспроможності територіальної громади. Йдеться про створення умов для того, щоб громадяни – жителі сіл, селищ і міст, могли у зручному для себе режимі отримати публічні послуги.
Головна ціль зазначених трансформацій – забезпечити самодостатність інститутів місцевих органів влади. А основні пріоритети полягають у децентралізації влади, усуненні надмірної концентрації і дублювання владних повноважень, розвитку місцевого самоврядування. Це основні питання, яке ми маємо вирішити зараз.
Найважливішим у  процесі впровадження європейських стандартів в роботу органів місцевого самоврядування в Україні має стати не механічне нав’язування мантри «реформа» заради самого слова «реформування», а зосереджена концентрація на суті і кінцевій меті перетворень, а також формування чіткого плану дій, який зрештою забезпечить результат у вигляді реального перерозподілу національного потенціалу на користь конкретних людей, а не відносних і безпредметних абстракцій.
Тому головна задача — не розосередження на беззмістовних розмовах про реформи, підписання документів, які погіршують стан життя наших людей,  а конкретний набір завдань та дій, про які вже досить сказано, і які треба щонайшвидше виконувати. Президентом України надані конкретні доручення, визначені чіткі пріоритети, які ми повинні відповідально реалізовувати без зайвого пафосу».
В ході активного обговорення проекту Концепції присутні дійшли до висновку, що вносити кардинальні зміни в систему місцевого самоврядування необхідно, але за виконання певних умов, серед яких: якісне кадрове забезпечення органів місцевого самоврядування; створення належних матеріальних, фінансових та організаційних умов для забезпечення здійснення органами місцевого самоврядування власних (самоврядних* і делегованих повноважень; максимальне залучення населення до прийняття управлінських рішень; надання державою достатніх фінансових ресурсів.

 
Переглядів: 692 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz