lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 15 » Михайло Загородний: «Область має максимально підготуватися до початку осінньо-зимового періоду 2015-2016 років»
08:50
Михайло Загородний: «Область має максимально підготуватися до початку осінньо-зимового періоду 2015-2016 років»

На базі Дунаєвецького РЕМу під головуванням голови Хмельницької облдержадміністрації Михайла Загородного відбулась спільна нарада Союзу промисловців і підприємців Хмельницької області, інших підприємств області з енергопостачальною компанією ПАТ “Хмельницькобленерго”. На засідання також були запрошені начальники хмельницького територіального представництва національної комісії регулювання енергетики (НКРЕ) України, інспекції Держенергонагляду у Хмельницькій області, голова Федерації профспілок Хмельницької області, голови райдержадміністрацій, міські (міст обласного значення) голови. Також у нараді взяв участь голова Теофіпольської райдержадміністрації Юрій Маєвський.
Відкрив нараду голова облдержадміністрації Михайло Загородній, який звернув увагу присутніх на важливість та актуальність підготовки електричних мереж до осінньо-зимового періоду 2015-2016 років. Михайло Васильович висловив сподівання, що всі учасники наради побудують свою роботу в ефективному режимі, для того, щоб обговорити ситуацію, яка існує на сьогодні, висловити свої думки з приводу покращення співпраці і забезпечення ефективних енергозберігаючих технологій на теренах області.
В онлайн-режимі з учасниками наради поспілкувався генеральний директор ПАТ “Хмельницькобленерго” Олександр Шпак, який проінформував про ситуацію, що склалася в об'єднаній енергетичній системі України у зв’язку з бойовими діями на Сході країни, а також зазначив, що потрібно спільно організувати роботу для того, щоб підготуватися до проходження осінньо-зимового максимуму, оскільки ситуація з постачанням вугілля не прогнозована.

Олександр Леонідович наголосив на тому, що з метою запобігання порушенням режиму роботи об'єднаної енергетичної системи України або її окремих частин в наслідок дефіциту електричної потужності, в цьому році Міністерством енергетики та вугільної промисловості України спільно з Держенергонаглядом розроблений проект наказу про затвердження стандарту операційної безпеки функціонування об'єднаної енергетичної системи України, в який включено інструкцію про складання і застосування графіків погодинного відключення електроенергії. Згідно даної Інструкції графіки погодинного відключення електроенергії (ГПВ) складаються в обсязі не менше 75 % від максимального споживання електричної потужності в період з 8 до 22 години в режимний день замірів грудня попереднього року кожного підприємства електроенергетики. ГПВ мають містити: найменування районів, населених пунктів, вулиць та перелік об'єктів електроенергетики (підстанцій, ліній з напругою від 6 кВ до 150 кВ) з зазначенням величини навантаження (кВт), яким має тимчасово припинятися постачання електроенергії. До ГПВ вносяться лінії, які живлять струмоприймачі незалежно від категорії з надійності електропостачання, у тому числі лінії заведені під дію графіків аварійного відключення споживачів електричної енергії. Участь у ГПВ об’єктів забезпечення життєдіяльності населених пунктів вирішується по кожному об’єкту разом з місцевими органами виконавчої влади. Періодичність та тривалість застосування кожної черги ГПВ, терміни перерви постачання електричної енергії населеним пунктам, окремим житловим масивам, вулицям, з зазначенням годин доби, має бути оприлюднена підприємством електроенергетики, через місцеві засоби масової інформації та web-сайт, не пізніше ніж за одну добу до застосування ГПВ.
Генеральний директор ПАТ “Хмельницькобленерго” Олександр Шпак наголосив на тому, що дуже важливо дотримуватись дисципліни енергопостачання та виконання лімітів потужностей електроенергії, які будуть доводитись до регіонів. Оскільки, Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин зазначає, що ті регіони, які будуть добросовісно дотримуватися доведених лімітів і існуючих затверджених графіків відключень, до них не будуть застосовуватись графіки відключень без попередження, тобто непрогнозованих відключень. Так, ми зможемо самостійно регулювати і забезпечувати стійкість об'єднаної енергетичної системи України і тим самим вносити вагомий вклад в енергобезпеку країни.
Про особливості застосування графіків обмеження потужностей і енергії в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. інформував заступник генерального директора - головний інженер ПАТ “Хмельницькобленерго” Анатолій Степанюк. Анатолій Григорович наголосив на тому, що якщо не виконуються цих два режимних заходи, тобто графіки обмеження потужностей і енергії, то тоді застосовують графіки аварійного відключення електроенергії. Якщо ж неефективними залишаються графіки аварійного відключення електроенергії тоді вводяться спеціальні графіки відключень, як це було в грудні 2014 року, коли вимикались лінії і знеструмлювались цілі райони, і навіть об’єкти забезпечення життєдіяльності населення.
Дане питання викликало дуже жваве обговорення та цілу дискусію в присутніх на нараді.
В голови облдержадміністрації та окремих керівників підприємств області виникло багато запитань стосовно розробки та застосування графіків обмеження потужностей і енергії в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр., а саме режимний вимір якого періоду необхідно брати за основу (базу), щоб зменшувати використання потужностей та споживання енергії на 25 %.
Графіки обмеження потужностей і енергії в осінньо-зимовий період 2014-2015 рр., які були складені в 2014 році, попередньо затверджені і діють до 1 жовтня 2015 року. Графіки обмеження потужностей і енергії в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр, які на сьогодні складаються обленерго будуть розіслані головам райдержадміністрацій впродовж тижня.
Про надання практичної допомоги підприємствам в підготовці до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр. розповів начальник інспекції Держенергонагляду у Хмельницькій області Євген Трач.
Про енергоефективність та енергозбереження, як шлях до зменшення споживання та оплати за енергоносії інформував перший заступник генерального директора – директор з маркетингу та енергозбуту ПАТ “Хмельницькобленерго” Олег Козачук. Олег Іванович запропонував керівникам підприємств, організацій максимально перевести найбільш енергоємні виробництва та роботу найбільш енергоємного устаткування на роботу у нічний час доби, коли навантаження на електромережу незначне.
Директор ДП “Красилівський агрегатний завод” Петро Королюк інформував про енергозаощадження та альтернативні види палива, зокрема, ефективність використання твердопаливних котлів, що виробляються на підприємстві. А директор ДП “Новатор” Анатолій Вдовиченко розповів про енергозаощаджувальні світодіодні світильники та запропонував усім присутнім відвідати виставку даних світильників, що знаходилась в приміщені Дунаєвецького РЕМу.
Голова облдержадміністрації Михайло Загородний, підводячи підсумки наради, зазначив, що ініціював таке зібрання з основної метою – щоб всі учасники підійшли до початку осінньо-зимового періоду 2015-2016 років максимально підготовленими та обізнаними, при якій економії, та при яких реальних цифрах буде отримано безперебійне енергопостачання головних об’єктів життєзабезпечення населення, а також забезпечення ефективної роботи промислових підприємств області.



За матеріалами веб-сайту Дунаєвецької РДА

Переглядів: 562 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz