lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 3 » Михайло Загородний провів нараду з керівництвом районів та міст
08:09
Михайло Загородний провів нараду з керівництвом районів та міст

 Голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний провів нараду із головами райдержадміністрації та міськими (міст обласного значення) головами.
Обговорено питання добровільного об’єднання громад, виконання місцевих бюджетів та мобілізаційні заходи.
В ході засідання, директор Хмельницького Офісу реформ Сергій Яцковський повідомив, що станом 1 липня 241 сільська громада із 604 прийняла рішення про об’єднання.
Михайло Васильович висловив думку, що самостійні громади — це ті, які можуть забезпечити роботою мінімум 70 відсотків свого працездатного населення. Лише тоді буде розвиватися інфраструктура та ця громада.
Звертаючись до керівництва районів та міст голова наголосив: «Будь-яка реформа йде складно. Адміністративно-територіальна реформа відбувається першою. Але підхід має бути виважений і особливий, з врахуванням історичних і культурних особливостей сіл. Ми повинні працювати усі разом, бо жити вам у тих районах».
«Президент хоче максимально делегувати повноваження, щоб громада приймала рішення. І ми маємо створити умови, аби громади активно обговорили всі варіанти і прийняли рішення», - сказав він.
Про виконання місцевих бюджетів області за І півріччя 2015 року та шляхи їх збалансування доповіла заступник директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Ярослава Дмитришен.
За її словами, результати виконання місцевих бюджетів за підсумками першого півріччя 2015 року підтверджують, що зміни до бюджетного та податкового законодавства забезпечили реальний ріст ресурсу місцевих бюджетів та підвищили рівень їх фінансової забезпеченості.
Так, за 6 місяців 2015 року обсяг доходів загального фонду місцевих бюджетів області склав 1028,7 млн.грн., що становить 132,7 відсотка до плану на звітний період. Виконання доходів забезпечили усі райони та міста обласного значення.
Тобто, місцеві бюджети отримали реальний додатковий ресурс, що повинно сприяти підвищенню рівня їх фінансової забезпеченості.
Слід зазначити, що запроваджена бюджетна самостійність та фінансова незалежність місцевих бюджетів передбачає підвищення ролі та відповідальності місцевих органів влади щодо наповнення місцевих бюджетів та належне фінансування закладів бюджетної сфери.
Керівникам районів та міст області було доручено за підсумками першого півріччя, за умови перевищення доходів загального фонду місцевих бюджетів не менше ніж на 5 відсотків, переглянути річні планові показники доходів місцевих бюджетів з метою приведення їх у відповідність з реальною податковою базою, а також забезпечити безумовне виконання статті 77 Бюджетного кодексу України в частині передбачення в повному обсязі коштів на виплату заробітної плати працівникам бюджетних установ, її індексації та на проведення розрахунків за енергоносії.

За матеріалами сайту Хмельницької облаcної державної адміністрації

Переглядів: 473 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz