lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 23 » Відбулося засідання круглого столу
10:17
Відбулося засідання круглого столу

23 липня в Теофіпольському центрі зайнятості відбулося засідання круглого столу на тему «Наслідки євроінтеграції для ринку праці України та змін соціальної системи України», за участю заступника голови райдержадміністрації Тетяни Фільчук, керуючого справами виконавчого апарату районної ради Людмили Глов’юк, роботодавців, а також працівників Центру соціальних і трудових досліджень (м.Київ).  Метою проведення заходу було дослідження ставлення громади до актуального сьогодні питання євроінтеграції та її наслідків для працівників та ринку праці в цілому.

Учасники круглого столу обговорили наслідки імплементації угоди про Асоціацію України та ЄС для ринку праці та соціальної системи України виходячи з поточної ситуації, основних характеристик та тенденцій розвитку ринку праці в Україні, а також обсягів та структури трудової міграції з України. В контексті проблеми міграції розглянуто вплив угоди на свободу переміщення та рух робочої сили між Україною та ЄС. Також розглянуто можливі зміни трудових прав в Україні, як тих яких безпосередньо стосуються положення Угоди про асоціацію, так і тих, які безпосередньо не регулюються Угодою та відповідними директивами ЄС, але можуть зазнати змін внаслідок загальної динаміки розвитку системи трудових прав, законодавства та практики його застосування в країні. Саме в цьому контексті розглянуто існуючі відмінності моделей трудових відносин України та країн ЄС. При розгляді поточного стану та тенденцій розвитку ринку праці в Україні критично проаналізовано офіційну позицію Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, яке прогнозує економне піднесення та створення нових робочих місць в Україні..

Заступник директора Центру соціальних і трудових досліджень, кандидат економічних наук Захар  Попович в ході презентації соціальних досліджень щодо наслідків імплементації Угод про Асоціацію з ЄС зауважив, що адаптація українського трудового законодавства до європейського в цілому може мати негативні наслідки для працівників. Вони можуть втратити високі стандарти умов праці, закріплені чинним законодавством, безправність працівників зробить їх більш експлуатованими. Найкращий підхід це збереження нинішніх соціальних стандартів та доповнення трудового законодавства гарантіями дотримання прав працівників, що компенсувало б недостатній рівень життя.

Активну участь в обговоренні взяли голова ради підприємців Теофіпольського району О.Табаркевич, голова ФГ «Тріумф» С.Рудківський,  начальник управління АПР О.Бронетко, голови сільських рад Г.Ткачук, О.Гаврилюк, В.Швець.

Усім учасникам заходу представники Центру соціальних і трудових досліджень Захар Попович та Федір Устинов презентували та подарували  свою нову книгу, в якій автори спробували змоделювати можливі наслідки підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

 

Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями

Теофіпольського райцентру зайнятості                                                                                 В.Мельник

 

Переглядів: 563 | Додав: Inna | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz