lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Липень » 29 » "Жертовний шлях Митрополита Андрея Шептицького"
17:55
"Жертовний шлях Митрополита Андрея Шептицького"

Цього року не лише українська, а й світова спільнота відзначає 150-річчя з дня народження без перебільшення великої людини  -   Митрополита Андрея Шептицького, предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви, Митрополита Галицького та Архієпископа  Львівського, мецената, дипломата, богослова, якого цими днями проголошено праведним.

З метою більш поглибленого ознайомлення із особистістю Митрополита Андрея Шептицького Теофіпольська районна бібліотека для дорослих і дітей провели  наступні заходи.

Напередодні цієї події організовано книжкову виставку «Від монаха до митрополита».  Література, яка представлена на виставці розкриває, хто ж він насправді, митрополит Андрей Шептицький, доктор філософії, права й теології, що протягом 44 років ішов крізь шторми і бурі суспільних катаклізмів. Особливої уваги заслуговує його меценатська діяльність, що була спрямована на підтримку національної культури, освіти і мистецтва тієї доби.

27 липня ж користувачі бібліотеки мали нагоду переглянути  документальний фільм «Світильник істини», який розкриває Митрополита як Людину з бездоганним міжнародним авторитетом, бо  витримав кілька арештів, які не завадили смиренно проповідувати, відстоювати право кожного на релігійне самовизначення. За наближеність до людей, за те, що допомагав всупереч різним окупаційним владам та часто на шкоду самому собі, його називають «українським Мойсеєм». А сам владика вважав, що мудрість життя – це любити те, що насправді є добром.

 29 липня для наших користувачів пройшла інформаційна година  «Жертовний шлях Митрополита Андрея Шептицького». Бібліотекар відділу обслуговування Ольга Бут наголосила: «Митрополит Андрей Шептицький понад усе ставив цінність людського життя, шанував будь-яке віросповідування, любив кожну націю». Присутні мали нагоду переглянути хроніко-документальний фільм «Слуга Божий – Андрей Шептицький». А Бібліограф Тетяна Григорчук провела огляд літератури з даної тематики.

Пізнаючи життя і діяльність великого Митрополита, немов відкриваємо для себе якийсь дорогоцінний скарб. І в якусь мить відчуваємо, що багатіємо. Багатіємо у вірі, багатіємо у правді, багатіємо у духовності.

За матеріалами Теофіпольської центральної районної бібліотеки

Переглядів: 554 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz