lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Березень » 10 » Поглиблення українсько-турецького співробітництва стане каталізатором змін на краще у регіоні - Петро Порошенко
09:25
Поглиблення українсько-турецького співробітництва стане каталізатором змін на краще у регіоні - Петро Порошенко

Глава держави зазначив, що під час П’ятого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною обговорили весь комплекс двосторонніх питань, проаналізували стан виконання попередньо досягнутих домовленостей і погодили подальші спільні дії.

«Ми дякуємо за тверду і послідовну підтримку Туреччиною суверенітету та територіальної цілісності України, які були грубо порушені Росією. Для моєї держави надзвичайно важливо відчувати щиру й ефективну підтримку справжніх друзів і партнерів. Туреччина є саме таким другом і партнером України», - заявив Глава Української держави під час спільної прес-конференції з Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Петро Порошенко наголосив, що через увесь текст підписаної Спільної Декларації за результатами П'ятого засідання Стратегічної ради високого рівня «червоною ниткою проходить поглиблення стратегічного союзництва між Україною і Туреччиною».

«Я переконаний, що ефективний і активний розвиток українсько-турецької співпраці, наше стратегічне партнерство має стати каталізатором змін на краще у всьому регіоні», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що найближчим часом до двосторонньої співпраці України і Туреччини може приєднатися і низка інших країн.

Петро Порошенко наголосив, що важливою складовою переговорів була економічна тематика: «Ми домовились активізувати переговори щодо укладення Угоди про вільну торгівлю та низки інших двосторонніх угод, включаючи Угоду про уникнення подвійного оподаткування і Угоду про взаємний захист інвестицій».

Президент повідомив, що турецькій стороні запропоновано взяти участь у приватизаційних процесах, які розпочинаються  в Україні.

«Україна і Туреччина також розширюватимуть співробітництво у сфері міжнародних комбінованих, контейнерних перевезень, шукатимуть інші ефективні логістичні рішення», - сказав Президент.

За його словами, Україна і Туреччина домовились про розширення участі у дво- та багатосторонніх проектах в енергетичній сфері, розширення співробітництва у туристичній сфері, в тому числі і щодо здешевлення відвідання турецьких курортів для українських громадян.

Петро Порошенко подякував Президенту Туреччини за допомогу, яка надається Україні у ці скрутні часи. «Угода про надання Україні кредиту 50 млн. доларів, підписана під час візиту Прем’єр-міністра Туреччини в лютому в Києві. Велика кількість учасників АТО та членів їх родин, які проходять реабілітацію на турецьких курортах, а також кошти, які виділяються на облаштування кримських татар, внутрішньо переміщених осіб, які були вимушені були залишити Крим», - нагадав Президент про надану турецькою стороною допомогу.

Глава держави зазначив, що днями Україні буде передано турецькою стороною п’ять мобільних шпиталів.

В свою чергу, Президент Турецької Республіки наголосив на повній підтримці його країною реформ, які провадяться в Україні під керівництвом Президента Порошенка.

Реджеп Тайїп Ердоган наголосив на тому, що «політична стабільність в Україні є гарантією безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні» і Туреччина робитиме все від неї залежне для підтримки цього процесу. Президент Ердоган повідомив про те, що його країна виконає обіцянку щодо виділення Україні 10 млн. доларів для гуманітарних потреб та закликав міжнародне співтовариство збільшити підтримку України.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/pogliblennya-ukrayinsko-tureckogo-spivrobitnictva-stane-kata-36835

Переглядів: 533 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz