lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Серпень » 31 » Арсеній Яценюк: Мінімальна зарплата і прожитковий мінімум будуть підвищені вже з 1 вересня
10:11
Арсеній Яценюк: Мінімальна зарплата і прожитковий мінімум будуть підвищені вже з 1 вересня
Уряд України вносить до Парламенту законопроект про збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян. Про це заявив у “10 хвилинах” Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що Україна разом із іноземними кредиторами домовилась про списання 20% комерційного боргу: “Ця сума – майже 4 мільярда доларів США”.

Окрім того, Уряду вдалося добитись перенесення виплат по тілу кредита ще на чотири роки.

“Ми списали 4 мільярда доларів США та перенесли виплати по кредитах, які не ми брали, але нам треба було вирішувати, на чотири роки. Це дає можливість для України далі формувати подушку економічної стійкості і залучати нові інвестиції до держави”, - наголосив він

Окрім того, підкреслив Глава Уряду, протягом дев’яти місяців Уряд багато зробив в стабілізації фінансово-економічного сектору: “Наприклад, тільки в серпні нам вдалося додатково за рахунок детінізації і боротьби з корупцією в Державній фіскальній службі зібрати майже два мільярда гривень податку на додану вартість. Це те, що раніше розкрадалось по кишенях корупціонерів, і це те, що зараз попало в державну казну”.

Завдяки цим крокам, підкреслив Арсеній Яценюк, стало можливим підвищення соцстандартів: “Ми разом із Президентом прийняли рішення щодо необхідності підвищення соціальних стандартів”.

Глава Уряду нагадав, що чинний закон передбачав зростання мінімальної заробітної платні та прожиткового мінімуму з 1 грудня: “Але ми працювали над тим, щоб знайти фінансовий ресурс і підвищити мінімальну заробітню платню і прожитковий мінімум, а, відповідно, зарплати для українців, вже з 1 вересня. І таке рішення прийнято”.

Загальний фінансовий ресурс, який необхідно було знайти для підвищення заробітніх плат, пенсій, виплат та інших соціальних стандартів, за його словами, становив близько 10 мільярдів гривень: “Ми їх знайшли”.

Арсеній Яценюк повідомив, що до Парламенту вноситься законопроект, який передбачає збільшення соціальних стандартів для майже 12 мільйонів українських громадян, зокрема для близько 3 мільйонів працівників бюджетної сфери: “Вчитель без категорії отримає додатково 470 гривень. Вчитель вищої категорії отримає додатково 605 гривень. Сімейний лікар буде додатково отримувати 453 гривні. А медсестра - 304 гривні”.

“Працівники соціальної сфери та працівники культури також отримають підвищення. Зокрема, працівники соціальної сфери додатково будуть отримувати 304 гривні. А працівники культури, наприклад, бібліотекар, - 348 гривень”, - повідомив він.

Українські студенти, яких є півтора мільйона, також отримають підвищення стипендій: “Студенти вищих навчальних закладів І і ІІ категорії будуть додатково отримувати 112 гривень. Студенти, які навчаються в навчальних закладах ІІІ–IV категорії, - 95 гривень”.

Глава Уряду також повідомив, що одинокі матері після підвищення загалом будуть отримувати від 350 до 727 гривень.

“Наші пенсіонери, які потребують найбільшої допомоги від держави, також отримають підвищення пенсії. Таке підвищення буде стосуватися 7,5 мільйонів українських пенсіонерів. І мінімальна пенсія буде становити 1074 гривні”, - наголосив Арсеній Яценюк

Люди з особливими потребами додатково отримають від 100 до 200 гривень.

“Таким чином, мінімальна заробітня платня, яка сьогодні в країні становить 1218 гривень, з 1 вересня цього року становитиме 1378 гривень”, - наголосив він.

Це означає, що заробітня платня повинна піднятися не тільки в бюджетній сфері, підкреслив Глава Уряду: “Вона повинна піднятися в цілому по економіці - всі підприємства всіх форм власності повинні підняти заробітню платню для своїх працівників”.

“Це той рідкий випадок, коли Уряд турбується не про підвищення політичних рейтингів, а про підвищення заробітніх плат, пенсій і соціальних стандартів. Прем’єр-міністр і моя партія та Уряд не йдуть на вибори. Ми взяли всю повноту відповідальності за стан справ в країні. І ми будем нести цю відповідальність”, - наголосив він.

“Наші вороги і політичні опоненти очікували дефолту та краху України. Цього не відбулось і не відбудеться. Ми знаємо, що робити, - і робимо”, - сказав Арсеній Яценюк.

Переглядів: 465 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz