lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Серпень » 12 » Чергова виїзна нарада в Шибенську сільську раду
16:05
Чергова виїзна нарада в Шибенську сільську раду

Голова райдержадміністрації Юрій Маєвський провів чергову виїзну нараду-зустріч із жителями Шибенської сільської ради за участю робочої групи. Зустріч проходила в будинку культури села Ульяново.

Розпочинаючи нараду Юрій Маєвський сказав: «Сьогодні ми приїхали до вас надати роз’яснення з актуальних соціальних питань та, по можливості, віднайти шляхи їх вирішення. Жителі вашої громади звернулися з проханням надати роз’яснення щодо завершення будівництва водогону та відновлення роботи дитячого навчального закладу в селі Ульяново, діяльність якого призупинено в 2013 році».

По питанню водогону було надано слово сільському голові Василю Гринюку. Доповідач повідомив, що будівництво водогону наближається до завершення, після чого вирішуватиметься питання про взяття водонапірної башти на баланс сільської ради. Поряд із цим будуть вирішені проблеми: встановлення лічильників для використання води та врегулювання ціни на її оплату.

Так як питання підвищення тарифів на комунальні послуги залишається найбільш обговорюваним населенням, голова адміністрації запросив до виступу начальника соціального захисту населення РДА Наталію Лебідь. Керівник детально розповіла присутнім про порядок призначення пільг та субсидій, детально зупинилась на їх розрахунку. Також Наталія Лебідь звернулася до присутніх з проханням впорядкувати відомості про власників особистих рахунків.

Розвиток галузі тваринництва та свинарства – одне із основних напрямків сільського господарства в районі. Тому Юрій Маєвський зупинився на проблемі поширення африканської чуми серед свиней. «Вже майже 63 тисячі свиней знищено в Київській області у зв’язку з ситуацією» - зазначив голова, як приклад. Наголосив на заходах щодо попередження розповсюдження захворювання. До слова по даному питанню був запрошений Олег Федорчак – начальник Теофіпольської районної державної лікарні ветеринарної медицини, який розповів про шляхи зараження свиней даною хворобою та заходи її профілактики.

Широкого обговорення набуло питання відновлення роботи ДНЗ в с.Ульяново. Роз’яснення щодо змін у законодавстві та фінансуванні галузі освіти надав начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Анатолій Пасека. Він акцентував увагу присутніх на реформі, яка перекладає всю фінансово-господарську відповідальність на громади. Анатолія Пасеку доповнила заступник начальника управління фінансів райдержадміністрації Людмила Флерчук, яка надала роз’яснення щодо обсягу фінансування ДНЗ. Наразі в бюджеті сільської ради немає коштів для утримання даного закладу. Оксана Вольська (багатодітна мати) наголосила на необхідності функціонування ДНЗ та запропонувала залучити орендарів для відновлення його роботи. Свою підтримку та пропозиції висловили Володимир Прокопчук  - директор МХП «Зернопродукт» та В’ячеслав Шведа – голова ФГ «Траволинь».

Враховуючи побажання громади, голова району запропонував створити комісію по вивченню даного питання. Дав доручення заступнику голови райдержадміністрації Тетяні Фільчук, Анатолію Пасеці, спільно з представниками громади та орендарями, вивчити питання і віднайти шляхи вирішення даної проблеми.

Переглядів: 629 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 3.0/2
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz