lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Квітень » 14 » Цього року в об’єднаних громадах мають запрацювати пілотні моделі максимального наближення адміністративних послуг до людей
09:38
Цього року в об’єднаних громадах мають запрацювати пілотні моделі максимального наближення адміністративних послуг до людей

Одним з головних завдань цього року має стати пошук оптимальної моделі надання адміністративних послуг на місцях, особливо – в об’єднаних громадах.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час круглого столу «Інструменти е-урядування як засіб забезпечення ефективного надання адміністративних послуг в умовах децентралізації» за участі представників центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Механічно перенести модель організації надання адміністративних послуг на місцях, яка працює в інших країнах, не можна. У нас склалася своя унікальна система взаємодії між органами влади, між владою і громадянами», — зазначив В’ячеслав Негода.

Перший заступник Міністра, звертаючись до представників громад, підкреслив, що у цьому питанні не варто чекати готових рішень, бо їх нема. Варто спільно шукати оптимальні моделі надання послуг, використовувати для цього сучасні інформаційні технології.

За його словами, філософія реформи вимагає зміни підходів у наданні адміністративних послуг. «Не варто породжувати нову бюрократію уже на рівні об’єднаних громад. Слід створити сучасні офіси, де громадяни зможуть швидко отримувати не лише державні адміністративні послуги, а й послуги місцевого самоврядування», — сказав Перший заступник Міністра.

На його переконання, такі офіси повинні бути в усіх центрах громад і мати свої віддалені представництва по всій території. «Старости або інші уповноважені особи у селах і селищах повинні мати віддалений доступ до реєстрів і надавати принаймні найпопулярніші послуги людям на місцях. Звичайно, для цього потрібне відповідне програмне забезпечення, спеціальне навчання уповноважених осіб. І у цьому нам з вами організаційну, методичну, технічну підтримку готові надавати проекти міжнародної допомоги, які працюють в Україні», — вважає В’ячеслав Негода.

Він підкреслив, що основним завданням цього року є створення і запуск в об’єднаних громадах пілотних проектів щодо запровадження електронної взаємодії між місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та державними реєстрами при наданні адміністративних послуг.

Присутній на заході Хольгер Тауш, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні, підтвердив готовність і надалі надавати всебічну підтримку об’єднаним громадам, у тому числі й у реалізації вказаних проектів.

У свою чергу, президент Фонду Східна Європа Віктор Лях зазначив, що у створенні таких пілотів допомогу об’єднаним громадам планує надати також Програма «Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що реалізовуватиметься в Україні до 2019 року.

«Ми плануємо у цьому році допомогти громадам створити програмне забезпечення, яке дасть можливість поєднати державні і місцеві реєстри, відкрити доступ до них уповноваженим особам навіть у найвіддаленіших селах і тим самим зробити послуги максимально доступними», — сказав Віктор Лях.

Джерело:http://www.minregion.gov.ua/press/news/tsogo-roku-v-ob-yednanih-gromadah-mayut-zapratsyuvati-pilotni-modeli-maksimalnogo-nablizhennya-administrativnih-poslug-do-lyudey/

Переглядів: 480 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz