lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Серпень » 19 » Круглий стіл до Дня незалежності України
11:28
Круглий стіл до Дня незалежності України

Напередодні святкування 24-ї річниці незалежності України 18 серпня в Теофіпольській центральній районній бібліотеці відбулася зустріч за кругли столом на тему «Свята моя земля – велична Україна». На зустріч були запрошені мужні люди, які творили і творять історію нашої держави, ризикуючи життям за майбутнє України: полковник у відставці, учасник бойових дій у Другій Світовій війні Харлампій Пилипович Розмаріца, учасник бойових дій в Афганістані Лебідь Андрій Андрійович, учасники ліквідації Чорнобильської аварії Стучинський Анатолій Сергійович, Трайчун Віктор Володимирович, учасник бойових дій в зоні АТО Леонов Юрій Олександрович.

На початку заходу вчитель історії  Теофіпольської  ЗОШ №1 Олена Станчук зробила екскурс в глибину століть історії з біографії нашої держави. Україна - країна трагедій і краси, країна гарячої любові до народу, довгої вікової героїчної боротьби за його волю. У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате й славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, славетну Києво-Могилянську Академію. Україна виколисала велетнів сили і духу - таких як Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький, Іван Сірко, Григорій Сковорода, Устим Кармелюк, Юрій Дрогобич, Тарас Шевченко, Іван Франко, Леся Українка, Михайло Грушевський... Цей перелік, можна продовжити й іменами наших сучасників, які примножують славу нашої Батьківщини. До незалежності Україна йшла довгим, тяжким і жертовним шляхом. «Все далі відходять грізні і важкі роки Великої Вітчизняної війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя», -  наголосив  Харлампій Пилипович, який висловив своє занепокоєння подіями що відбуваються на сході України, побажав миру, спокою і злагоди всім. «Далека та чужа країна Афганістан… Безглузда війна… Але українські воїни з гідністю виконали свій інтернаціональний обов’язок в Афганському пеклі», – сказав воїн-інтернаціоналіст Андрій Лебідь. Ми вірили, що керівництво нашої держави поступало правильно, посилаючи нас на цю війну, ми дали присягу і мали виконати свій обов’язок з честю. І на сьогоднішній час воїни - інтернаціоналісти захищають кордони нашої держави на сході. «Я бажаю щоб оминали нас негаразди, бажаю миру в родинах, щоб матері не оплакували своїх синів», - зазначив він. «Немає кращої країни як наша Україна», - такими словами звернувся до присутніх учасник ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС Анатолій Стучинський. Реально люди не бачать за що ми віддавали життя, враховуючи сьогоднішні події в країні, я знав, які наслідки радіації, адже вона нас вбивала. Спілкуючись з присутніми Анатолій Стучинський  висловив бажання створити клуб знавців Історії України та нашого району. Та побажав всім миру, злагоди благополуччя.

Революція Гідності, Небесна Сотня, боротьба за незалежність нашої держави. Скільки втрат і болю, і водночас скільки віри у своє майбутнє. На території держави зараз точаться бойові дії. Гинуть справжні патріоти рідної української землі, гинуть наші воїни і мирні люди. Сьогодні в зоні антитерористичної операції разом з іншими військовослужбовцями воюють і наші земляки, звільняють міста і села Донеччини та Луганщини. Одним із таких є Юрій Леонов уродженець с. Михнівка. Молодий юнак у свої 24 роки на свої очі бачив жахіття війни: руїни міст і сіл Луганщини, запеклі бої під Дебальцево, приймав участь в розвідувальних операціях, втрачав друзів, був важко пораненим. Але він не втрачає надії на те, що ми переможемо, адже український народ сильний, тому що він воює за свої ідеї, за свою землю.

З уст ведучої заходу Тетяни Григорчук ще пролунали слова болю за нашу прекрасну Україну, цей розкішний вінок з рути і барвінку, країну смутку і краси. За її мужній народ, що віками боровся за своє щастя. Україна може вижити і повинна вижити. Утверджуймо Україну Духу, Україну Розуму, Україну Серця - навіки, до нескінченності, - на Радість Світам! Нехай наші символи - святий Гімн, Золотий Тризуб, наш Прапор синьо-жовтий освітлюють наше життя, гріють душі й серця, єднають і зміцнюють сили всіх українців. І  закликала  згадати у  молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам'ять всіх невинно убитих згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Хвилиною мовчання вшанували усіх полеглих захисників української держави! Сердечно побажала міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє України!

За матеріалами Теофіпольської центральної районної бібліотеки

Переглядів: 710 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz