lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Квітень » 5 » Парламент надасть територіальним громадам право управляти землею у межах та поза межами населених пунктів, - Володимир Гройсман
09:25
Парламент надасть територіальним громадам право управляти землею у межах та поза межами населених пунктів, - Володимир Гройсман

Верховна Рада України планує ухвалити закон щодо передачі в управління об'єднаним територіальним громадам та громадам, які поки ще не об'єдналися, земель, що знаходяться у межах і поза межами населених пунктів, що забезпечить право громад на управління власними ресурсами. Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман в інтерв'ю телеканалу "Рада" .

Володимир  Гройсман зазначив, що законопроект, напрацьований спільно народними депутатами України, буде передбачати, "що усім об'єднаним територіальним громадам будуть повністю передані у власність усі землі, які знаходяться у межах і поза межами населених пунктів цієї громади".

"Це історичне рішення. Маємо за декілька тижнів прийняти цей закон і землю в управління передати громадам. Громади мають [отримати] право управляти своїм ресурсом", – наголосив Голова Верховної Ради.

Також законопроект передбачає передачу усіх земель в поки необ'єднаних територіальних громадах в управління сільським радам. "Тобто кожна сільська рада буде управляти в межах і поза межами населених пунктів своєю землею. Раніше за них це робили чиновники Держгеокадастру", – зазначив керівник Парламенту.

Володимир Гройсман зазначив, що минуло два роки з моменту прийняття реформи місцевого самоврядування в Україні, одним із авторів та ініціаторів якої він був. "З того моменту почалася реальна боротьба за місцеве самоврядування, – зазначив керівник Парламенту. – Я вважаю, що це ключова реформа, яка поверне важелі впливу на владу громадянам".

За цей час, зазначив Володимир Гройсман, на місця були передані значні повноваження, зокрема щодо реєстрації бізнесу та надання адміністративних послуг. Також у 2015 році була запроваджена фінансова децентралізація, що збільшила надходження до місцевих бюджетів на 40%. "Це означає, що громади уже мають право вимагати, щоб будували дороги, тротуари, садочки, школи. Там є ресурс, який теж буде основою розвитку місцевої економіки і робочих місць", – зауважив Голова Верховної Ради.

Крім того, в Україні створили основу для об'єднання територіальних громад і уже 159 громад було утворено у минулому році. Ще десять громад цієї неділі провели вибори, нагадав Володимир Гройсман. "Все буде непросто у них, але вони пройдуть цей шлях і стануть сильнішими", – висловив переконання керівник Парламенту.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/1991

Переглядів: 473 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz