lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Серпень » 5 » Утримання захисних споруд району
16:54
Утримання захисних споруд району

Згідно із п. ч. 8, 9 ст. 32 Кодексу цивільного захисту утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється субʼєктами господарювання, на балансі яких вони перебувають (зокрема споруд, що не увійшли до їхніх статутних капіталів у процесі приватизації (корпоратизації), через власні кошти. У разі використання однієї захисної споруди кількома субʼєктами господарювання вони беруть участь в утриманні споруди відповідно до укладених між ними договорів.

Крім того, розділ 1 «Інструкції щодо утримання захисних споруд цивільної оборони у мирний час» зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 02.11.2006 за №1180/13054 (далі – Інструкція №1180/13054) передбачено, що керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та господарювання, на балансі яких є захисні споруди, забезпечують їх належний технічний стан і готовність до укриття населення.

З приводу знесення сховищ, то законодавством передбачена чітка процедура списання таких захисних споруд відповідно до «Інструкції про порядок списання непридатних захисних споруд цивільної оборони», затвердженої постановою КМУ від 08.04.1999 р. №567 (далі – Інструкція №567).

Згідно із п. 2 Інструкції №567 захисні споруди,  можуть бути списані, якщо:

  • стали не придатними для експлуатації, оскільки втратили властивості захисних і несучих будівельних конструкцій внаслідок фізичного зношення, аварій та стихійного лиха;
  • у звʼязку з будівництвом, розширенням, реконструкцією, технічним переоснащенням підприємств або їхніх окремих будівель і споруд стали не придатними для експлуатації і відновити їх технічно неможливо чи економічно недоцільно, а також, які неможливо використати для захисту населення і передати в установленому законодавством порядку іншим підприємствам.

Висновки щодо стану захисної споруди і доцільності проведення відновних робіт видаються представником проектної організації на підставі результатів її безпосереднього огляду, технічних випробувань елементів будівельних конструкцій неруйнівними методами контролю та інженерних розрахунків.

Визначення характеристик міцності основних захисних і несучих будівельних конструкцій проводить проектна організація, яка розробляла проектно-кошторисну документацію захисної споруди, що списується, або підприємство, яке має ліцензію на проведення таких робіт.

Отже, законодавством України встановлено, що керівники підприємств незалежно від форм власності та господарювання, на балансі яких є захисні споруди, повинні забезпечувати за власні кошти належний технічний стан сховища і готовність до укриття населення. У випадку, коли сховище дійсно в аварійному чи у не придатному стані можливо провести експертизу і пройти процедуру списання.

 

Заступник начальника відділу ЖКГ

 та будівництва райдержадміністрації

з питань цивільного захисту населення                                              

А. Шайнога

Переглядів: 550 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz