lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Квітень » 21 » Вихід України з політичної кризи відкриває нові можливості для прискорення реформ - зустріч Петра Порошенка та Йоганесса Гана
08:06
Вихід України з політичної кризи відкриває нові можливості для прискорення реформ - зустріч Петра Порошенка та Йоганесса Гана

Президент Петро Порошенко наголосив, що візит делегації ЄС та Комісара Європейського Союзу з питань Європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганесса Гана відбувається у дуже важливий період для України. Подолано  політичну кризу, сформовано новий проєвропейський Уряд, в складі якого з’явився Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Ми маємо всі передумови, щоб продемонструвати повну рішучість в імплементації всього пакету реформ», - наголосив Петро Порошенко і додав, що на засіданні Національної ради реформ було узгоджено стратегію реформ на перші сто днів діяльності нового Уряду.

За словами Глави держави, програма діяльності нового Уряду включає в себе виконання всіх зобов’язань перед МВФ,  забезпечення імплементації української частини Угоди про Асоціацію з ЄС. Україна керується також положеннями Мінських домовленостей, які українська сторона неухильно виконує.

«Для того, щоб реформи в Україні стали історією успіху нам конче необхідна внутрішня стабільність, єдність країни, а також зовнішня підтримка і солідарність з Європейським Союзом»,- підкреслив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що Україна вкрай зацікавлена прискорити отримання траншу МВФ, пов’язаного із ним пакету макрофінансової допомоги ЄС, надання кредитних гарантій з боку США. Після проведення референдуму у Нідерландах ми маємо об’єднати зусилля для того, щоб прискорити і завершити якнайшвидше процес ратифікації Угоди про Асоціацію з ЄС, підкреслив Президент.

Єврокомісар Йоганесс Ган наголосив, що рішення про запровадження безвізового режиму демонструє також, що ЄС підтримує Україну і з огляду на проведення референдуму у Нідерландах. «Звісно вирішення цього питання залишається у сфері влади цієї країни, однак ми маємо враховувати, що Угоду про асоціацію з Україною вже ратифікували 27 країн-членів ЄС», - зазначив він. Єврокомісар підкреслив, що це рішення не повинно вплинути на посилення стосунків між Україною та ЄС.

Під час зустрічі обговорювалось питання виділення Євросоюзом другого траншу у рамках третьої програми макрофінансової допомоги у розмірі 600 млн євро, після завершення виконання українською стороною решти критеріїв та відновлення співпраці з МВФ, а також допомога згідно з Контрактом з розбудови держави та програмою підтримки реформи державного управління.

Співрозмовники позитивно оцінили результати першого кварталу імплементації поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом та наголосили на важливості якнайшвидшого завершення процесу набуття чинності Угоди про асоціацію.

Президент України поінформував Комісара ЄС про розвиток ситуації на Донбасі, перспективи звільнення Надії Савченко та інших українських політичних в’язнів на території Російської Федерації. Було підтверджено, що санкції проти Росії зберігатимуться до повного виконання Мінських угод та відновлення територіальної цілісності України.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/vihid-ukrayini-z-politichnoyi-krizi-vidkrivaye-novi-mozhlivo-37010

Переглядів: 538 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz