lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 11 » Арсеній Яценюк: Одне із основних завдань на наступний рік - стабілізація цінової ситуації
12:53
Арсеній Яценюк: Одне із основних завдань на наступний рік - стабілізація цінової ситуації

Одне з основних завдань 2016 року – це стабілізація цінової ситуації: «Є перші позитивні зрушення – у листопаді рівень інфляції становив всього лише 2% на противагу галопуючій інфляції протягом поточного року», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк  у Парламенті під час звіту Уряду України за рік роботи у п’ятницю, 11 грудня.

Він нагадав, що рік тому Україна була в надзвичайно складній ситуації: «Країна була на межі дефолту. Країна була без армії, без поліції. Ми разом із вами сформували нову українську владу і зробили багато для того, щоби Україна продемонструвала всьому світу і українському народу, що ми здатні боротися і здатні досягати результатів».

Завдяки ухваленому в минулому році бюджету, казна додатково отримала 40% доходів: «Завдяки тій бюджетній децентралізації, яку ви критикували, але прийняли, місцеві бюджети додатково отримали також 40%», - звернувся він до народних депутатів..

Він зазначив, що сьогодні на рахунках казначейства України загалом коштів державного бюджету, місцевих бюджетів, золотовалютних резервів - 95 мільярдів гривень: «Це ті гроші, які дають нам можливість вчасно виплачувати заробітну платню, пенсії, всі соціальні виплати, повністю фінансувати українські Збройні Сили, повністю закрити програму пільг і субсидій і тримати економічну і соціальну стабільність в країні».

Два роки тому, нагадав Глава Уряду, обсяг золотовалютних резервів в Україні становив лише 6 мільярдів доларів, а сьогодні - 13 мільярдів доларів: «Нам вдалося стабілізувати ситуацію в банківському секторі. Нам вдалося зробити так, щоби фінансова система почала активно працювати».

Арсеній Яценюк підкреслив, що вперше за чотири роки українська економіка продемонструвала зростання: «Я далекий від того, щоби сказати, що у нас вже світле економічне зростання. Для цього треба ще дуже багато працювати. Але коли протягом чотирьох років у нас іде постійне падіння всіх економічних показників, і вперше за минулий квартал ми продемонстрували невеликий, але ріст, 0,7% росту ВВП, - це реальна ознака того, що в 2016 році тих 2% економічного зростання, які закладені в макроекономічному прогнозі, нами можуть бути реально досягнуті».

Він зазначив, що у дуже складних умовах Уряду в вересні цього року вдалося збільшити соціальні стандарти на 13 і 19%: «12,5 мільйона громадян України отримали додаткові кошти з державного бюджету. Із вересня ми зробили перший майже за три роки крок щодо підвищення соціальних стандартів».

У внесеному сьогодні до Парламенту проекті бюджету на наступний рік, Уряд планує підвищення соціальних стандартів на 12%: «У поточному році нам не вдалось скомпенсувати ріст цін підвищенням соціальних стандартів. Але в наступному році ми прогнозуємо, що підняття соціальних стандартів компенсує ріст цін і тарифів».

Джерело: http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=248699595&cat_id=244274130

 

Переглядів: 487 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz