lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 9 » Єврокомісія офіційно заявила про виділення майже EUR100 млн на фінансування децентралізації влади в Україні
09:53
Єврокомісія офіційно заявила про виділення майже EUR100 млн на фінансування децентралізації влади в Україні

Єврокомісія оголосила, що прийняла комплекс заходів щодо підтримки децентралізації та посилення місцевого самоврядування в Україні.

У комюніке виконавчої колегії ЄС повідомляється, що на цю програму виділяється EUR97 млн. В основному (EUR90 млн) вона фінансується з бюджету ЄС, EUR6 млн дає Німеччина та EUR1 млн - Польща.

Фінансування буде спрямовано на зміцнення адміністрацій та забезпечення їхньої підзвітності на місцевому, регіональному та центральному рівнях.

Додаткова підтримка в EUR10 млн, яка піде через Інструмент сприяння стабільності та миру, призначена для відновлення управлінських структур, примирення та миробудівництва у східній частині України, що найбільш постраждала від війни та переміщення населення. Йдеться про ті райони Луганської та Донецької областей, які перебувають під контролем Києва і постраждали від військового конфлікту.

"Україна залишається одним із пріоритетів порядку денного ЄС", - заявила верховний представник ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Федеріка Могеріні на прес-конференції за підсумками засідання Ради асоціації Україна-ЄС, що відбулося в понеділок.

"Ці програми відіграватимуть важливу роль у підтримці зусиль України, спрямованих на поліпшення системи управління, зокрема в районах, охоплених конфліктом на сході", - наголосила вона.

Член Єврокомісії з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган зазначив, що рішення про таке суттєве фінансування демонструє підтримку Євросоюзом реформ із децентралізації влади в Україні.

Децентралізація - це пріоритетна частина великої програми реформ, реалізовуваної урядом України. Її основу становлять ухвалені у 2014-му і 2015 роках закони, які забезпечують розширення повноважень і відповідальності місцевих органів влади, зокрема в податковій сфері, а також посилення їх підзвітності перед громадянами, наближають владу до громадян, передаючи частину повноважень центрального уряду. Для цього необхідне зміцнення кадрового потенціалу адміністрацій громад, районів та областей. Зміцнення потенціалу місцевої влади в Східній Україні має підвищити її легітимність, йдеться в комюніке ЄК.

Програма децентралізації - це друга програма для України, прийнята цього року Єврокомісією. В результаті загальний обсяг безвідплатної допомоги Україні в 2015 році сягнув EUR200 млн. Ця програма - частина зобов'язань ЄС та європейських фінансових інститутів, які обіцяли Україні понад EUR12 млрд у вигляді грантів і кредитів для макрофінансової стабілізації та процесу реформ.

Джерело: http://decentralization.gov.ua/news/item/id/1045

Переглядів: 564 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz