lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Січень » 11 » Як запобігти пожежі?
14:14
Як запобігти пожежі?

Зима — особливо небезпечний сезон, бо в цей період люди використовують печі й калорифери, а правил користування ними дотримуються рідко. Для освітлення часто використовуються свічки і керосинові лампи. Зрозуміло, вони є небезпечними, особливо при невмілому користуванні, однак несправні електроосвітлювальні прилади небезпечні не менше.

Будь-яка пожежа починається із займання, яке нерідко може ліквідувати одна людина. Але ліквідувати пожежу одній людині, тим більш без відповідних засобів, самовладання, мужності не так просто. Розбурхана стихія потребує колосальних зусиль великої кількості людей, значної кількості спеціальної і іншої техніки.

Також, в зимовий період дуже популярними є різноманітні піротехнічні вироби — такі як бенгальські вогні, петарди. Їх часто купують у сумнівних виробників, а при використанні не дотримуються правил безпеки.

Найбільш доступними засобами гасіння займань і пожеж є вода, пісок або грунт, ручні вогнегасники, азбестові і брезентові покривала та інше.

Але, щоб уникнути неприємностей, достатньо всього лише дотримуватися наступних елементарних вимог:

— усі займисті матеріали повинні знаходитися на відстані більше 80 см від будь-яких нагрівальних і опалювальних приладів (печей);

— ці прилади і печі повинні стояти на підставках з негорючих матеріалів;

— ніколи не можна залишати без нагляду включені опалювальні і нагрівальні прилади — електричні і особливо газові.

Потрібно пам’ятати, що легкозаймисті або займисті речовини неодмінно використовуються в будь-якому домашньому господарстві. Це керосин, бензин, спиртомісткі рідини, аерозолі.

Пустощі і неуважність дітей можуть призвести до того, що впаде, перекинеться керосинова лампа, запалена свічка, розпечена праска або кип’ятильник. Причому, наслідуючи дорослих, діти в своїх іграх прагнуть використовувати не тільки сірники, запальнички і трубки для паління, але й праски, кип’ятильники та інші небезпечні прилади.

Точками виникнення пожеж в будинках стають місця розташування електроприладів і опалювальних приладів, а також зберігання дерева, вугілля і нафтопродуктів. Найчастіше це кухні і підсобні приміщення.

Слід згадати про величезні матеріальні збитки від пожеж, однак головною втратою стає саме найдорожче — здоров’я або саме життя дитини. І ніхто з нас не може бути впевнений, що це лихо завтра не забере наших дітей, що, незважаючи на всі превентивні заходи, їх здоров’я і життя не опиняться в небезпеці. Тому особливо важливо для населення виховувати почуття самозбереження в критичних ситуаціях, робити так, щоб призвичаїлися реально оцінювати небезпеку. У цьому процесі кожний з нас повинен приймати активну участь.

 

Заступник начальника відділу ЖКГ

та будівництва райдержадміністрації

з питань ЦЗН           

А. Шайнога

Переглядів: 547 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 5.0/1
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz