lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 19 » Освячення храму на Теофіпольщині
17:53
Освячення храму на Теофіпольщині

19 грудня християнська Україна святкує день Святого Миколая Чудотворця. Святий Миколай є одним з найбільш шанованих в Україні святих. Про це можна судити хоча б на підставі того, що в країні зведено велику кількість церков, названих на його честь. 

Сьогодні на Теофіпольщині відбулася важлива для громади подія - освячення храму Покрови Пресвятої Богородиці Української Православної Церкви Київського Патріархату і статуї Пресвятої Богородиці (пам’ятного знаку Героям Майдану та всім захисникам української землі).

Освячувати храм прибув митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній, а також запрошені на урочистості священнослужителі сусідніх районів. Отця Антонія урочисто зустріли голова районної державної адміністрації Юрій Маєвський, голова районної ради Андрій Петринюк, Теофіпольський селищний голова Валентина Губіна.

Під час Божественної Літургії Його Високопреосвященство виголосив проповідь, що пояснювала євангельський уривок, а саме – про важливе значення покровительства в житті кожної людини.

Впродовж семи років тривало будівництво храму, до якого долучилися усі не байдужі жителі району, представники влади, активісти, волонтери, підприємці, громадськість. За ініціативи благочинного митрофорного протоієрея отця Василя Крисака пророблена велика робота. Адже саме він зумів залучити, як найрізноманітніші види допомог, так і організувати проведення будівельних робіт. Потрібно ще доробити фасад храму та облаштувати територію, та завдяки спільним зусиллям є впевненість щодо завершення цих робіт.

Митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній вручив медалі за заслуги перед Батьківщиною голові райдержадміністрації Юрію Маєвському, голові районної ради Андрію Петринюку та багатьом меценатам і доброчинцям.

Церква і статуя Пресвятої Богородиці стали окрасою селища. Адже храм – це не тільки архітектурна прикраса будь-якого населеного пункту, але й видимий образ і подоба храму нашої душі. Спільна молитва, яка лунатиме до Всевишнього зі стін новозбудованого храму та всіх інших українських храмів допоможе нашій неньці — Україні стати єдиною, насправді незалежною, великою державою.

Пам’ятний знак Героям Майдану у підніжжі Матері Божої уособлюватиме заступництво і повагу до борців за свободу, патріотизм, віру у світле майбутнє України, шану до її полеглих синів і всіх, хто відстоював незалежність нашої держави. Саме завдяки Майдану наша держава довела всьому світові гідність, мужність і тверду волю українців до справедливості. Майдан об’єднав нас у своєму прагненні жити по-європейськи і літніх людей, і молодих.

Переглядів: 664 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz