lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 2 » Президент представив антикорупційного прокурора: Сформований бойовий загін, який забезпечить ефективну боротьбу з корупцією
09:11
Президент представив антикорупційного прокурора: Сформований бойовий загін, який забезпечить ефективну боротьбу з корупцією

Президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії представлення новопризначеного Заступника Генерального прокурора України – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Назара Холодницького. «З сьогоднішнього дня на вас лягає величезна відповідальність і величезні можливості. Я прошу вас бути достойними і з честю їх виправдати», – зазначив Глава держави, звертаючись до новопризначеного антикорупційного прокурора, а також до голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.

«Сьогодні – важливий день. Цей день має увійти в історію. Це нова сторінка, або може – нова глава в історії України, де немає, і я впевнений, що і не буде, місця корупції. Я покладаюся на вас», – заявив Петро Порошенко.

«Виграла Україна, бо був проведений прозорий конкурс на надзвичайно важливу посаду антикорупційного прокурора. Сьогодні є тверда впевненість суспільства в тому, що ця людина незалежна, професійна, бо подолала цілу низку конкурсів, тестів, які готувалися не лише в Україні, а й за участі великої кількості наших партнерів як із Сполучених Штатів Америки, так і Європейського Союзу», – зазначив Президент.

Глава держави наголосив на важливості повністю незалежної процедури обрання антикорупційного прокурора. «Сьогодні це не є відповідальність Президента, і це правильно, це – європейська ознака», – наголосив Петро Порошенко. Це сприятиме високій довірі суспільства до діяльності антикорупційного прокурора, додав Президент. «Дуже прошу Вас, виправдайте цю довіру, від нас це всі чекають», – заявив Петро Порошенко.

За словами Президента, сьогодні кожен детектив пройшов таке саме тестування, процедуру відбору – починаючи від детектора брехні і закінчуючи професійними здібностями. «Вже сформований бойовий загін України, який забезпечить ефективну боротьбу з корупцією», – наголосив Глава держави. «Поєднання потужностей Антикорупційного бюро та Антикорупційної прокуратури сьогодні зробить те, чого зараз чекає як Український народ,  так і весь світ – ефективних заходів із боротьби з корупцією», – заявив Петро Порошенко.

Глава держави наголосив на тому, що вже із сьогоднішнього дня Генеральна прокуратура може передати всі справи щодо корупції в Антикорупційне бюро.

Але, підкреслив Президент, на цьому реформа не закінчується. Вчора був оприлюднений наказ Генерального прокурора про створення спеціального департаменту – Генеральної інспекції, з надзвичайно широкими повноваженнями, яка буде займатися подоланням корупції, очищенням, боротьбою із злочинністю всередині прокуратури. Керувати цим департаментом буде заступник Генерального прокурора Давід Сакварелідзе. «Віктор Миколайович, я вітаю це Ваше рішення. Це правильне, своєчасне рішення. Пане Давіде, на Ваші плечі також лягає висока відповідальність, Ви маєте мою довіру і довіру суспільства. Впевнений в тому, що Ви зможете продемонструвати високу ефективність», – заявив Президент.

Глава держави повідомив, що вже є перші справи, вчора було затримано заступника районного прокурора у Києві за хабар у 150 тисяч доларів. «Впевнений, що це – саме те, чого зараз чекає суспільство», – наголосив Петро Порошенко. Він повідомив, що за 6 попередніх років в прокуратурі до суду було передано і засуджено за корупційні факти 61 працівника. З лютого місяця лише цього року завершено судові процеси вже по 40 прокурорах. «Не помічати цього неможливо, і Прокуратура реально реформується», – підкреслив Президент.

Президент подякував керівному складу прокуратури за те, що почалась реалізація змін до Закону про прокуратуру, якими скасовано загальний нагляд. Звільнено майже 4 тисячі прокурорських працівників. Скорочено кількість районних прокуратур. За новими тестами, розробленими при підтримці США та ЄС, до керівництва місцевих прокуратур прийдуть нові фахівці, які матимуть нові, значно більші повноваження і більшу самостійність.

«Я хотів би просто, щоб ми помітили, які кардинальні зміни відбулися за останні 10 місяців», – сказав Президент. «Поки що це зміни інституціонального характеру, ми змінюємо структуру, але вже з сьогоднішнього дня, з 1 грудня, як я і обіцяв, і чекаю рішучих і ефективних дій і від антикорупційного прокурора, і від антикорупційного агентства, і від прокуратури і прокурорів, які на сьогоднішній день виконують дуже важливі функції, – як в Збройних Силах України, і я хочу подякувати за ті кроки, які сьогодні вживаються для підвищення дисципліни, бойового духу, захисту законних інтересів військовослужбовців, так і в багатьох сферах життя», – заявив Президент.  

Глава держави привітав всіх присутніх із Днем працівників прокуратури.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/prezident-predstaviv-antikorupcijnogo-prokurora-sformovanij-36402

Переглядів: 492 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz