lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 10 » Президент прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних країн
09:41
Президент прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних країн

Глава Української держави прийняв вірчі грамоти від послів низки іноземних країн: Швейцарської Конфедерації – пана Гійома Шойрера, Республіки Молдова – пана Руслана Болбочана, Албанії – пані Шпреси Курети, Ірландії – пана Чарлза Шихана, Республіки Чилі – пана Альфредо Гарсіа Кастельбланко, Східної Республіки Уругвай – пана Пабло-Ернесто Шейнер-Корреа.

Основну увагу під час зустрічі з новопризначеним Послом Швейцарії в Україні Президент України приділив обговоренню подальших двосторонніх контактів на найвищому рівні та налагодженню взаємодії двох країн в рамках Організації з питань безпеки та співробітництва в Європі у контексті врегулювання ситуації на Донбасі та захисту прав громадян України в окупованому Криму та Севастополі. Глава держави подякував Уряду Швейцарії за гуманітарну, технічну та фінансову допомогу, що надається Україні, а також закликав до активізації двосторонньої співпраці у торговельно-економічній та інвестиційній сферах.

У свою чергу Гійом Шойрер заявив про готовність його країни збільшити вдвічі обсяг гуманітарної та технічної допомоги Україні на період 2015-2018 років. Він також зазначив, що залишається пріоритетом активна участь Швейцарії у Моніторинговій місії ОБСЄ на Донбасі, і 16 представників його країни в складі цієї місії продовжуватимуть активно працювати задля мирного врегулювання ситуації.

Під час бесіди з Послом Республіки Молдова в Україні Президент висловив сподівання на якнайшвидшу стабілізацію політичної ситуації та формування нового молдавського Уряду. Були обговорені окремі аспекти придністровського врегулювання та роль України й Молдови в забезпеченні регіональної безпеки, зокрема в питанні виведення російських військ з території України та Молдови. Відзначалась важливість координації зусиль на євроінтеграційному напрямі, в тому числі у контексті імплементації угод про асоціацію з ЄС.

Обговорюючи з Послом Республіки Албанія в Україні (за сумісництвом) пані Шпреси Курети питання європейської інтеграції, Президент України відзначив схожість пріоритетів у зовнішній політиці у цій сфері двох країн. Глава держави наголосив на тому, що ідея європейської інтеграції зараз об’єднала Україну, та висловив зацікавленість у досвіді Албанії на її шляху до членства у ЄС. «Розвиток економічного потенціалу, включно з підписанням договору про зону вільної торгівлі між Албанією та Україною, може бути гарною відповіддю на глобальні виклики, які постали перед нами», – сказав Президент.

Під час бесіди з Послом Ірландії в Україні (за сумісництвом) Президент Порошенко відзначив послідовну підтримку, яку Україна відчуває з боку Ірландії в питанні захисту територіальної цілісності та реалізації Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Президент наголосив на необхідності єдності Європейського Союзу та солідарності всього світу у підтримці України. Глава Української держави також закликав ірландських інвесторів звернути свою увагу на той потенціал, який відкривається в Україні з початком функціонування Зони вільної торгівлі з ЄС.

У ході розмови з новопризначеним Послом Східної Республіки Уругвай в Україні (за сумісництвом) Петро Порошенко подякував уругвайському Урядові за підтримку України на виборах до складу непостійних членів РБ ООН на період 2016–2017 років. «Майбутнє головування Уругваю в Раді Безпеки ООН буде чудовою нагодою стабілізувати глобальну безпеку та скоординувати наші спільні дії», – наголосив Президент. Глава держави передав запрошення Президенту Уругваю Табаре Васкесу відвідати Україну з візитом у 2016 році. Глава дипломатичної місії Уругваю висловив готовність уругвайської сторони до активізації двосторонніх політичних та економічних відносин з Україною.

Обговорюючи з Послом Республіки Чилі в Україні (за сумісництвом) перспективи розвитку українсько-чилійських відносин, Глава Української держави відзначив зацікавленість України в посиленні торговельно-економічної співпраці з країнами Латинської Америки у сфері сільського господарства, транспорту й енергетики та в авіаційно-космічній галузі. Петро Порошенко подякував чилійській стороні за підтримку в Раді Безпеки ООН. Було домовлено про підписання ближчим часом двостороннього Договору про дружбу і співробітництво, роботу над яким вже завершено.

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/prezident-prijnyav-virchi-gramoti-vid-posliv-nizki-inozemnih-36459

Переглядів: 546 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz