lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2016 » Січень » 20 » Захворюваність на грип та ГРВІ обговорили на нараді
17:58
Захворюваність на грип та ГРВІ обговорили на нараді

В райдержадміністрації, під керівництвом першого заступника голови райдержадміністрації Петра Вільшинського, за участі заступника голови райдержадміністрації Тетяни Фільчук, відбулася нарада щодо ситуації з захворюваності на грипп та ГРВІ, надання медичної допомоги населенню, а також можливості тимчасового припинення навчального процесу у школах і садочках району.

За результатами моніторингу показників відділу освіти райдержадміністрації, на даний час, у зв’язку з підвищенням захворюваності на ГРВІ значно зріс відсоток дітей, що не відвідують навчальні заклади. (відсутні 430 учнів ЗОШ у тому числі 330 (ГРВІ) та 450 вихованців ДНЗ у тому числі 176 (ГРВІ).

Розглянуто графік температурного режиму по класах шкіл району. Начальник відділу освіти райдержадміністрації Майя Мельник запропонувала ущільнити навчальний графік (проводити скорочено уроки) для дітей задля зменшення терміну перебування учнів на навчанні.

Головний лікар Теофіпольської ЦРЛ Сергій Шкраба проінформував, що за останню добу до лікарні по першу медичну допомогу звернулося 27 хворих. Особливих скарг на погіршення стану здоров’я відносно вірусу грипу та ГРВІ не надходило. Рішення про доцільність закриття шкіл району на карантин вирішено відтермінувати.

ДЛЯ ДОВІДКИ. Нагадуємо правила поведінки, якщо стан здоров’я погіршився:

- при перших ознаках застудного захворювання звертатися до лікаря;

Важливо: приміром, вірус грипу Н1N1 вимагає специфічного лікування в перші 48 годин, адже по тому воно є неефективним. Крім того, 60-90% випадків захворювання на грип у період епідемії протікають з серйозними ускладненнями.

- не займатися самолікуванням;

Важливо: при грипі чи ГРВІ не завжди потрібна противірусна терапія, тож не треба зловживати противірусними препаратами. Крім того, почасти призначені самостійно або фармацевтом ліки - лише для симптоматичного лікування. Призначати жарознижувальні ліки повинен лише лікар, оскільки прийом парацетамолу чи аспірину при грипі може ускладнити перебіг захворювання.

- дотримуватися правил особистої гігієни;

Важливо: ГРВІ та грип передаються не лише повітряно-крапельним, а й контактним шляхом, тож варто не забувати про миття рук, використання вологих серветок та антисептиків для рук.

- пам'ятати про профілактику;

Найкраще від вірусів захистить міцний імунітет. Його складові усім відомі: здорове харчування, заняття спортом, прийом вітамінів, зокрема вітаміну С, відсутність стресів, прогулянки на свіжому повітрі. У зимовий період доречно також більше споживати часнику та цибулі.

Важливо: найбільш ефективним профілактичним засобом проти грипу визнано вакцинацію. Оскільки сьогодні в області епідпоріг не перевищений, а імунітет після ін'єкції формується упродовж двох тижнів, можна щеплюватися.

- не бути джерелом інфекції для інших;

Важливо: грип має три стадії: легку, середню й важку. Пацієнти саме з легкою формою є носіями інфекції, тому з кашлем і нежиттю не варто виходити з дому та поширювати інфекцію, адже невідомо, чи це звичайна застуда чи небезпечний вірус.

Переглядів: 534 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz