lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Грудень » 17 » Зона вільної торгівлі з ЄС не може бути відкладена – Петро Порошенко
09:46
Зона вільної торгівлі з ЄС не може бути відкладена – Петро Порошенко

Президент Петро Порошенко має намір обговорити з керівниками Європейського Союзу та Європейської Комісії додаткові кроки з реалізації та вдосконалення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, яка вступить у дію з 1 січня 2016 року. «Але ЗВТ не може бути відкладена. Це точно», – заявив Президент під час спільної заяви для представників ЗМІ з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером.

«Торік ми зробили дуже складне і чутливе рішення щодо відкладення запуску зони вільної торгівлі на один рік. Ми сподівалися, що цей додатковий час буде використаний для того, щоб владнати питання російського занепокоєння щодо ЗВТ. Тим не менш, цілий рік тристоронніх переговорів довів, що Росія не прагне знайти компромісні рішення. Її метою є просто накласти вето на ЗВТ, щоб зупинити процес поступової економічної інтеграції України в ЄС. Таким чином, наша позиція тверда і чітка: ЗВТ буде введена в дію, починаючи з 1 січня», – заявив Петро Порошенко.

Говорячи про останні рішення керівництва РФ щодо українського імпорту, Президент відзначив: «Україна усвідомлює ці обмеження. Вони очікували, що завдадуть шкоди українській економіці, але ми готові заплатити таку ціну за нашу свободу і наш європейський вибір».

У свою чергу, Жан-Клод Юнкер наголосив на значних можливостях, які відкриває перед Україною зона вільної торгівлі з ЄС, та висловив сподівання на успіх запланованого на 21 грудня чергового раунду переговорів України, ЄС та Росії. 

Говорячи про енергетичну співпрацю, Петро Порошенко наголосив: «Україна була і залишається надійним партнером ЄС у питанні транзиту газу, а також надійним вкладником у забезпечення енергетичної безпеки ЄС. Ми очікуємо таке ж відношення з боку наших партнерів з ЄС». У цьому контексті Президент ще раз акцентував на позиції України: «Північний Потік–2» – наша найбільша турбота на сьогодні. Він повинен бути заблокований як проект, що підриває енергетичну безпеку України та Європи».

Джерело: http://www.president.gov.ua/news/zona-vilnoyi-torgivli-z-yes-ne-mozhe-buti-vidkladena-petro-p-36511

Переглядів: 637 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz