lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Ми починаємо практичну роботу з європейськими експертами по реалізації реформи децентралізації, – Геннадій Зубко
14:23
Ми починаємо практичну роботу з європейськими експертами по реалізації реформи децентралізації, – Геннадій Зубко

Ми починаємо практичну роботу з європейськими експертами по реалізації реформи децентралізації. Про це в четвер сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко на відкритті Конференції  «Міжмуніципальне співробітництво: моделі розвитку місцевого самоврядування», яка організована спільно з Радою Європи.

«Сьогодні розпочали роботу по створенню Центру регіонального розвитку, який стане унікальним прикладом спільної роботи держави, громадських організацій та міжнародних партнерів», – сказав Геннадій Зубко.

«Основна його мета – координація роботи регіональних офісів реформ, імплементація та адаптація міжнародного досвіду, експертна та законотворча експертиза», – пояснив він.

«Запровадження європейських стандартів в прозорій роботі держави, громадських організацій та міжнародних партнерів – це запорука успішності українських реформ і вимога сьогодення», – наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

За словами Геннадія Зубка, вже створена координаційна рада, яка буде активно доносити інформацію про впровадження реформ і отримувати необхідну експертну та технічну допомогу від донорських організацій.

«Європейський Союз надасть необхідну матеріально-технічну допомогу та поділиться досвідом у впровадженні децентралізації, яка є стратегією національного успіху України», – зазначив урядовець.

«Євросоюз готовий допомагати у впроваджені реформи децентралізації. Планується скерувати цю допомогу на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад, допомогу у розробці інвестиційних проектів регіонального розвитку, створення центрів по наданню адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах», – нагадав Геннадій Зубко.

«Важливим аспектом проведення реформи децентралізації є міжмуніципальне співробітництво для регіонального економічного розвитку, залучення інвестицій, підвищення рівня соціальних та адміністративних послуг, надання належних освітніх та медичних послуг жителям сіл та міст, які об’єднались в одну громаду», – зазначив він.

У конференції, взяли участь представники країн, які приїхали вивчати досвід України у проведенні реформи децентралізації, зокрема Грузії, Молдови, Вірменії, Білорусії. Представники Асоціації міст України, Української асоціації районних та обласних рад, Всеукраїнської асоціації сільських і селищних рад, керівники регіональних офісів реформ, експерти та представники офісів Ради Європи з країн-членів Східного партнерства.

 

Переглядів: 528 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz