lorem

admteof@ukr.net

РЕКОМЕНДАЦІЙНИЙ ПЕРЕЛІК інформаційно-довідкових матеріалів з питань цивільного захисту Теофіпольського району

Приймальням «гарячої телефонної лінії» для надання консультативної допомоги населенню щодо дій у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій
Телефони " Гарячої лінії" Райдержадміністрації:3-12-34; 3-06-63

Все про субсидії

БЕЗПЕКА ГРОМАДЯН
Безпека громадян
Меню сайту
Повідомлення
Голодомор
Податкова
Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій
09:33
Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

1 жовтня, голова обласної державної адміністрації Михайло Загородний провів засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Участь у селекторному засіданні комісії від району взяв перший заступник голови райдержадміністрації Петро Вільшинський.
Про стан підготовки органів виконавчої влади та місцевого самоврядування до дій з попередження надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру під час експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства та інфраструктури в осінньо-зимовий період 2015-2016 років поінформував Данилюк Євген Дмитрович – начальник управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.
Євген Дмитрович повідомив, що в області підготовлено 95,6% котелень, відремонтовано 92,0% водопровідних та 97,5% каналізаційних мереж. Фактично підготовлено 4218 (91,7%) житлових будинків, 1579 (99,6%) об’єктів соціальної сфери, у тому числі: 783 (99,7%) школи, 730 (100%) дитячих садочків та 66 (93,0%) лікарень. Капітально відремонтовано 185,5 тис.м2 (63,7%) вулиць та доріг.
Проте, поряд з позитивною динамікою, існують проблемні питання, які потребують негайного вирішення. Так, досить низькою є динаміка з поповнення резервних фондів місцевих бюджетів; практично у всіх районах та містах залишається проблемним питання щодо значної кількості зношених водопровідних та каналізаційних мереж, які вичерпали встановлені терміни експлуатації. В більшості районів фактично не проводиться робота з малозахищеними верствами населення (одинокими, пристарілими, інвалідами), і немає даних щодо їх забезпеченості паливом, засобами теплопостачання, чи не відключена електроенергія за не оплату, чи проведено перевірка димоходів, заміри опору ізоляції.

Тому, Михайло Васильович, по завершені виступу доповідача наголосив усім присутнім: «За результатами сьогоднішнього засідання комісії потрібно виробити одну спільну позицію, яка полягає у тому, що головним завданням щодо готовності до осінньо-зимового періоду в області слід вважати підвищення рівня захисту населення від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, зниження ризиків, шляхом забезпечення ефективного функціонування в області територіальної підсистеми та її ланок. А тому слід вжити вичерпних попереджувальних заходів з питань постійної готовності до оперативного реагування на надзвичайні ситуації та формування резервних фондів бюджетів різних рівнів, створення і поповнення матеріальних резервів».
Розглядаючи питання стану травматизму невиробничого характеру в області та ходу виконання Плану першочергових заходів з профілактики травматизму невиробничого характеру в області на 2015 рік, комісія дійшла висновку, що на сьогодні однією із основних проблем щодо запобігання травматизму невиробничого характеру залишається недостатній рівень безпеки дорожнього руху, збільшення кількості аварійності та смертності на дорогах області.
Тому, було прийнято рішення розробки комплексного плану заходів щодо зниження аварійності на вулично-дорожній мережі області, проведення роз’яснювальної роботи через засоби масової інформації серед всіх верств населення щодо дотримання норм законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, організації осіннього комісійного огляду автодоріг, вулиць населених пунктів та залізничних переїздів.
В ході засідання комісії було піднято ще низку важливих тем, які стосуються навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, експлуатації полігонів твердих побутових відходів, виключення захисних споруд цивільного захисту з обласного фонду, недопущення виникнення надзвичайної ситуації внаслідок здійснення господарської діяльності ТОВ «Мегатекс Індастріст». По всіх питаннях порядку денного затверджено проект рішення засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За матеріалами Хмельницької ОДА

Переглядів: 589 | Додав: Sapelkin | Рейтинг: 0.0/0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Історія
Герб
Вибори 2015
Вибори
Реформи в Україні
РЕФОРМИ
Підтримай АРМІЮ
Відправ СМС на номер 565
Пошук
Форма входу
Меню
Підписка

Введіть свою email адресу:

Отримуйте свіжі новини

Календар
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Банери
Установите Flash player для просмотра!
Вверх
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz